unteens:

people who can’t handle all black outfits are weak

Rokok Nan Sebatang

Rokok Nan Sebatang

Rokok Nan Sebatang by Nami Cob Nobbler
My rating: 4 of 5 stars

Mind-fucked. Itu yang aku rasa bila dah habis baca cerita pasal Romi, Wan, Rudi, dan Ramona ni.

Aku suka idea yang diketengahkan Wan. Paling aku setuju bab mindless drones tu. Tapi aku banyak tak puas hati dengan dia. Banyak. Rasa macam nak bagi penumbuk je kat si Wan tu. Yang si Romi ni pulak, hmm… Ajal ni memang kita tak boleh jangka, kan?

Overall aku puas hati. Cumanya, part lirik lagu dan genre punk rock tu - maaf, aku malas nak ambil port.

View all my reviews

"Indeed Allah forgives major sins, so do not despair. And indeed Allah punishes for minor sins, so do not be deceived."
Abu Bakr As-Saddiq, radiallahu’anhu, [Reported in Sharh Al-Bukharee by Ibn Battal Vol. 19 pg. 267] (via abubakrassiddeeq)
"Take a deep breath, pick yourself up, dust yourself off, and start all over again"
Frank Sinatra.
Yesss order sudah mari! Hilang kawalan sekejap bila Sorok Buku offer RM50 untuk tiga buah buku, beserta satu buku percuma DAN penghantaran jugak percuma.
I am a very happy person, indeed. Can’t wait to indulge myself into those books.
(Daripada atas: Yakjuj, Nyanyi Sunyi, Kasyaf, dan Rokok Nan Sebatang)

Yesss order sudah mari! Hilang kawalan sekejap bila Sorok Buku offer RM50 untuk tiga buah buku, beserta satu buku percuma DAN penghantaran jugak percuma.

I am a very happy person, indeed. Can’t wait to indulge myself into those books.

(Daripada atas: Yakjuj, Nyanyi Sunyi, Kasyaf, dan Rokok Nan Sebatang)

Salah satu sebab kenapa aku suka baca blog orang adelah: aku dapat baca fikiran orang. Orang tu dapat cerita pasal ape-ape aje yang ade dalam kepala otak dia - tanpa aku mencelah.

Berbeza dengan bersembang secara empat mata, aku mungkin akan mencelah dan membantutkan si orang yang nak bercerita (tapi sebenarnya in real life aku lebih banyak mengambil watak sebagai pendengar).

Sebab tu aku suka baca blog. Orang tu boleh cerita ape aje. Kalau aku suka, aku teruskan membaca; kalau aku tak suka, aku akan klik pangkah.

Berbeza dengan real life, aku tak pernah dapat tutup mulut orang yang aku menyampah nak dengar. Hehe, gurau je. Aku tak kesah pun orang nak bercerita dengan aku sebenarnya.

*senyum*

Bye nak pegi sambung baca blog yang aku baru jumpa.

"Hearts are wild creatures, that’s why our ribs are cages."

050514: Prof dan rapidKL

Hari Rabu, kelas biasanya habis pukul 9 lebih.
Letih, lapar, dan penat.
Malam tu saya dan roommate, bercadang hendak makan di Taman Melati.
Lalu kami menuju ke bus stop berhampiran.

Bas masih belum muncul.
Kami rancak berbual.
Berbual tentang lecturer yang suka habiskan kelas lambat.

Kemudian, datang lah seorang tua;
rambutnya putih,
bercermin mata,
dan bertubuh kecil.
Datangnya dia dengan sebuah beg sorong bersaiz kecil.

Dialah orangnya yang kami bualkan tadi.

Professor, tunggu bas?

Bagi saya itu adelah scene paling rare.
Kerana saya belum pernah lagi -
melihat mana-mana lecturer saya menaiki public transport,
lebih-lebih lagi bas.

Bas RapidKL akhirnya muncul.
Prof menyorong begnya, dan masuk ke dalam perut bas.

Kami turun di Taman Melati, begitu jugak Prof tadi.
Dia menyorong begnya.
Di usia begitu, kepala yang sudah memutih;
Prof masih gigih bersusah payah keluar mencurahkan ilmu.

Sedangkan kami yang secara relatifnya lebih muda pun sudah kepenatan,
lagikan Prof yang lebih berusia.

Ah, sebenarnya, the main point is -
he reminds me of Ayah,
bersusah payah mencari rezeki untuk kami satu famili. :)
Mujur malam itu saya bersama roommate,
jika tidak, sudah pasti ‘hujan’ turun.

ps: Prof tersebut bukan Malaysian, beliau adelah Pakistan mari.

"If you don’t like where you are, move on. You are not a tree."
Unknown.